Breaking

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Σ. Νεράτζης: “Χωρίς οικόπεδο δεν μπορεί να προχωρήσει η δημοπράτηση του εργοστασίου”.

“Δυστυχώς αρχίζουμε να επιβεβαιωνόμαστε για τις επισημάνσεις, τις διαφοροποιήσεις μας και την ανάγκη προετοιμασία μας για το πέρασμα από τον ΣΥΔΙΣΑ στον Νέο ΦΟΔΣΑ”, αναφέρει ο Δημοτικός Σύμβουλος Σ. Νεράτζης.
Σύμφωνα με τον ίδιο: “Για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διαγωνιστική διαδικασία δημοπράτησης του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων της Κέρκυρας θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες παράδοσης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΣΥΔΙΣΑ στον Διαβαθμιδικό ΦΟΔΣΑ.
Βέβαια υπάρχει και το σενάριο που υποστήριζε ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ, το οποίο το έχει εγκαταλείψει και ο ίδιος , ψάχνοντας να ορίσει νέα γραμματέα για να ολοκληρωθεί η καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων.
Σε αυτό το εγκαταλελειμμένο από ότι φαίνεται σενάριο, ο ΣΥΔΙΣΑ ήλπιζε να αλλάξει θέση η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Αποβλήτων και να υποδείξει νόμιμο δικαιούχο του έργου τον ίδιο, ακυρώνοντας την μέχρι τώρα απόφαση της, με την οποία θεωρεί νόμιμο δικαιούχο του έργου τον Διαβαθμιδικό ΦΟΔΣΑ.
Μια απόφαση η οποία στηρίζεται στο άρθρο 93 ν. 4685/20(92 Α΄)
Αν μέσα στην προσεχή εβδομάδα δεν βρούμε γραμματέα, την λύση θα δώσει ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Μάλιστα σε ανάλογο έγγραφο του από τις 16/11/2020 αναφέρει προς τους προέδρους των Συνδέσμων: «παρακαλούμε να ολοκληρωθούν οι ως άνω εκκρεμότητες το αργότερο έως τις 30 Νοεμβρίου 2020».
Όλα δείχνουν ότι σύντομα η δημοπράτηση θα πάρει τον δρόμο της.
Κάθε μέρα που χάνεται η επιβάρυνση για τους συμπολίτες μας και το περιβάλλον είναι τεράστια.
Δεν θα μείνουμε στο ότι για κάθε μήνα καθυστέρησης επιβαρυνόμαστε με 309.000 ευρώ (δηλαδή μέχρι τώρα θα μπορούσαμε να κατασκευάσουμε στέγαστρα σε δύο γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ για τους συμπολίτες μας!) αλλά θα μείνουμε στην μεγάλη επιβάρυνση που προσθέτουμε στο Τεμπλόνι και στο περιβάλλον γενικότερα και μάλιστα χωρίς λόγο”.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

Σελίδες