Breaking

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Κέρκυρα: Οριστικό κλείσιμο της Γωνιάς Ανακύκλωσης Λευκίμμης.

 

Ύστερα από περίπου δυόμιση χρόνια λειτουργίας και πλέον, η Γωνιά Ανακύκλωσης της Λευκίμμης, που λειτουργούσε κυρίως με την εθελοντική προσπάθεια δυο ανθρώπων, της Σοφίας Φοίφα και του Στέφανου Κουλούρη, κλείνει.

Οι δυο αυτοί άνθρωποι, ανακοίνωσαν χθες πως η Γωνιά Ανακύκλωση κλείνει οριστικά, όχι γιατί βαρέθηκαν ή κουράστηκαν ή δεν είναι η προτεραιότητά τους αλλά γιατί δεν χαίρουν του σεβασμού.

Σύμφωνα με τους ίδιους και με τις εικόνες που αναρτούσαν κατά καιρούς, συντοπίτες τους πετούσαν πολλές φορές, τις ώρες που η Γωνιά δεν ήταν σε λειτουργία, σκουπίδια πεταμένα απέξω, ή ανακυκλώσιμα σκόρπια, αναγκάζοντάς τους να τα μαζεύουν και να τα συσκευάζουν προκειμένου να ανακυκλωθούν βάσει των προβλεπόμενων κανόνων. Πολλές φορές οι δυο άνθρωποι αυτοί έξαναν έκκληση για βοήθεια και κάποιοι πολίτες όπως μπορούσαν ανταποκρίνονταν, όχι όμως σταθερά και συστηματικά με αποτέλεσμα ο όγκος της εργασίας να πέφτει στις πλάτες τους. Ο συνδυασμός του όγκου της ανακύκλωσης με εκείνον της εναπόθεσης σκουπιδιών μη ανακυκλώσιμων, σκόρπιων που η συνείδησή τους, τους ανάγκαζε να τα μαζεύουν.

 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

Σελίδες