Breaking

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Η ΑΝΤΙΠΑΡΆΘΕΣΗ ΡΩΣΊΑΣ – ΗΠΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ.

 


Τα μόνιμα μέλη είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Ρωσική Ομοσπονδία, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλική Δημοκρατία.

ΑΛΦΕΙΟΣ : ΛΕΓΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ … ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ “ΜΟΝΙΜΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ” ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ “ΕΙΡΗΝΗ” …

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ  ΣΤΟ BRETTON WOODS ΤΟ 1944 … ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΟ 1946 ΙΔΡΥΣΑΝ ΤΟ “ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ” ΚΑΠΑΡΩΣΑΝ ΜΟΝΙΜΑ ΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΘΕΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ .

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΟΠΛΩΝ …

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ;;;

Σύμφωνα με τον Χάρτη, τα Ηνωμένα Έθνη έχουν τέσσερις σκοπούς:

• τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας
• την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ των χωρών
• τη συνεργασία για την επίλυση διεθνών προβλημάτων και την προώθηση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
• την ύπαρξή του ως το κέντρο για τον συντονισμό των δράσεων των εθνών

ΔΕΙΤΕ … ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ. ΤΑ 5 ΜΟΝΙΜΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΟΠΛΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ…

ΒΑΣΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η … ΠΩΛΗΣΗ ΟΠΛΩΝ … ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΑΖΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ “ΣΦΑΙΡΕΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ” ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΡΑΤΗ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΡΟΗ … ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ “ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΟΥΝ” ΕΙΤΕ ΣΕ … “ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ” … ΕΙΤΕ ΣΕ … “ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ” … ΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ …

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ “ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ” ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΤΟ BRETTON WOODS ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΚΑΤΑΠΕΣΕΙ … ΟΤΑΝ ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΣΠΟΡΙΖΟΥΝ ΔΙΣ ΤΡΙΣ ΤΕΤΡΑΚΙΣ ΠΕΝΤΑΚΙΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ …

ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΟ ΤΟ 2018 … Πούτιν: Ένας Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος θα σημάνει το τέλος του πολιτισμού

«Η συνειδητοποίηση πως ο τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα σηματοδοτούσε το τέλος του Πολιτισμού» είπε ο Ρώσος Πρόεδρος θα πρέπει να αποθαρρύνει το κόσμο «από οποιεσδήποτε ριζοσπαστικές και εξαιρετικά επικίνδυνες πράξεις που θα μπορούσαν να [απειλήσουν] τον σύγχρονο πολιτισμό».

Σε μια αναφορά στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου, ο Πούτιν τόνισε ότι «ήταν φόβος της αμοιβαίας καταστροφής» που ανέκαθεν εμπόδισε τους διεθνείς παράγοντες από οποιεσδήποτε ριζικές κινήσεις και τους ανάγκασε να σεβαστούν ο ένας τον άλλον.

Ο Πούτιν υπογράμμισε ακόμα πως η συνεχιζόμενη πολιτική των κυρώσεων και των ατελείωτων κατηγοριών της Δύσης κατά της Ρωσίας είναι «αντιπαραγωγική» και βλάπτει τα συμφέροντα της Δύσης ακριβώς όπως βλάπτει την ίδια τη Ρωσία.

Οι δυτικοί ηγέτες πιστεύουν ότι είναι ένα «μέσο αποτροπής της ανάπτυξης της Ρωσίας», είπε, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι «αυτή η πολιτική είναι λανθασμένη».

……………

Ρωσία – ΗΠΑ: Αντιπαράθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να απαντήσουν σε ενδεχόμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, επανέλαβε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπαίντεν την ώρα που εντείνονται οι προσπάθειες για αποκλιμάκωση της κρίσης χωρίς όμως να λείπουν οι αντεγκλίσεις ακόμα και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Tην ίδια ώρα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έλαβε γραπτή απάντηση της Ρωσίας στη δική της επιστολή για την ουκρανική κρίση, η οποία απειλεί να προκαλέσει νέα σύρραξη στην Ευρώπη –, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως λάβαμε γραπτή απάντηση της Ρωσίας», ανέφερε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, χωρίς να αναφερθεί στο περιεχόμενό της.

«Θεωρούμε ότι δεν θα ήταν παραγωγικό να διαπραγματευόμαστε δημόσια, επομένως θα αφήσουμε τη Ρωσία να αποφασίσει εάν επιθυμεί να μιλήσει για την απάντησή της», συνέχισε ο αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. «Παραμένουμε δεσμευμένοι στον διάλογο για να επιλυθούν τα ζητήματα (…) και θα συνεχίσουμε να διαβουλευόμαστε στενά με τους συμμάχους και εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας».

Η επιστολογραφία αυτή συνεχίστηκε την παραμονή της σημερινής τηλεφωνικής συνδιάλεξης μεταξύ του αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν και του ρώσου ομολόγου του Σεργκέι Λαβρόφ.

Παράλληλα, τηλεφωνική επικοινωνία, την δεύτερη σε 4 ημέρες είχαν ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Εμανουέλ Μακρόν σε μία προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφωνίες και να μείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας.

 

ΠΗΓΗ : https://gr.euronews.com/2022/02/01/rosia-oykrania-krisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

Σελίδες